Varna
Srdcem našeho pivovaru je moderní dvounádobová 15hl varna ohřívaná parním vyvíječem. Varna má nezávislý bojler a nádobu na ledovou vodu pro jednostupňový chladič. Varna je opatřena digitálními průtokoměry. Na varně je možné vařit všemi myslitelnými rmutovacími postupy, včetně 2 až 3 rmutových.
Hlavní kvašení a dokvášení
Hlavní kvašení probíhá u ležáků ve 4 dvouvárečných otevřených spilečných kádích. Pro ležení využíváme 11 stojatých duplexních ležáckých tanků, což nám umožňuje vyrábět opravdu veliké množství ležáku co do množství, tak i rozmanitosti druhů. Tato technologie je velice dobrou kombinací klasické technologie, ovšem doplněné o moderní způsoby sanitace a sterilizace, zaručující vysokou kvalitu produkce.
Pro svrchně kvašená piva využíváme jednofázovou výrobu v CKT tanku, kde provádíme i dryhop.
Sanitace sudů a stáčení
Na sanitaci sudů máme moderní automatickou KEG myčku s jedním roztokem (běžně NaOH) a sterilizaci parou, sud je následně naplněn CO2 a tím je minimalizována i možnost oxidace při stáčení. Stáčení provádíme pomocí CO2 přímo ruční stáčečkou z tanku (nejšetrnější metoda pro pivo).
Lahvování
V průběhu jara 2024 představíme naši poloautomatickou stáčečku lahví.